Οι πόροι πληροφορικής της εταιρείας σας αποτελούν μόνιμο εμπόδιο στην επιτυχία σας και το IT σας δεν λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά; Αυτό αποτελεί ένα τυπικό σενάριο για τους περισσότερους οργανισμούς. Η πληροφορική ενός οργανισμού χρειάζεται «συντονισμούς». Η υποδομή πληροφορικής της εταιρείας σας θα πρέπει να ελέγχεται και να αξιολογείται περιοδικά.
Η IBSCY Hellas και οι επιχειρηματικοί της σύμβουλοι προσφέρουν Τεχνολογικό Έλεγχο (Technology Audit) στην Ελλάδα, μεταξύ των πολλών άλλων υπηρεσιών πληροφορικής που παρέχουν, προκειμένου να εξετάσουν και να αξιολογήσουν την υποδομή και τις λειτουργίες πληροφορικής του οργανισμού σας. Αντίστοιχα, οι έμπειροι τεχνολογικοί σύμβουλοί μας στην Ελλάδα θα προτείνουν τις καλύτερες λύσεις πληροφορικής για τον οργανισμό σας.
Πώς λειτουργεί ο Τεχνολογικός Έλεγχος της IBSCY; Κατά τη διάρκεια του στρατηγικού Τεχνολογικού Ελέγχου, μια ομάδα πιστοποιημένων μηχανικών θα ελέγξει και θα αξιολογήσει την τρέχουσα υποδομή πληροφορικής σας σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές και θα αναπτύξει μια προσαρμοσμένη τεχνολογική λύση που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Ο συγκεκριμένος Τεχνολογικός Έλεγχος θα σας δείξει ακριβώς σε ποια σημεία πληρούνται οι προδιαγραφές και σε ποια σημεία υπερβαίνονται, σε ποια σημεία εντοπίζονται εμπόδια και πιθανές απειλές και ποιες είναι οι πιο κρίσιμες. Η εκτενής αναφορά του στρατηγικού Τεχνολογικού Ελέγχου της IBSCY θα σας δώσει μια σαφή εικόνα για το πού βρίσκεστε σήμερα καθώς και συστάσεις για τα επόμενα βήματα και μακροπρόθεσμες λύσεις για τη βελτιστοποίηση της πληροφορικής σας για αυξημένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος.
Ποιος χρειάζεται έναν Τεχνολογικό Έλεγχο; Εταιρείες και οργανισμοί που πιστεύουν ότι οι πόροι πληροφορικής τους έχουν γίνει δαπανηροί ή ασταθείς, εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χρόνο διακοπής λειτουργίας ή εάν το συνολικό κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας αυξάνεται. Εάν ισχύει αυτό, τότε επικοινωνήστε με την IBSCY Hellas για να προχωρήσετε σε έλεγχο πληροφορικής στην Ελλάδα.
Πέρα όμως από τα κύρια προειδοποιητικά σημάδια υποκείμενων σοβαρών προβλημάτων πληροφορικής, ΚΑΘΕ επιχείρηση που ενδιαφέρεται σοβαρά για τη μακροπρόθεσμη υγεία και ασφάλεια της τεχνολογίας της θα πρέπει να εκτελεί Τεχνολογικό Έλεγχο.
Τι μπορεί να περιλαμβάνει ο Τεχνολογικός Έλεγχος:
Πλήρης ανάλυση όλων των κινδύνων που έχει αυτή τη στιγμή η εταιρεία σε σχέση με τις υποδομές/διαδικασίες πληροφορικής και πώς θα ελαχιστοποιηθούν αυτοί οι κίνδυνοι.
Έλεγχος και παροχή συμβουλών σχετικά με υφιστάμενες ή νέες διαδικασίες αποκατάστασης από καταστροφές (DR - Disaster Recovery) και για την επίτευξη της επιχειρηματικής συνέχειας. Επίσης, ελέγχεται πού αποθηκεύουν οι χρήστες τα δεδομένα τους (data storage), ποια είναι η δομή του φακέλου, ποια ονόματα αρχείων χρησιμοποιούν, πού έχει πρόσβαση ο κάθε χρήστης και οτιδήποτε σχετίζεται με απώλεια δεδομένων (data loss).
Οι σύμβουλοι πληροφορικής μας εξετάζουν τις προδιαγραφές κάθε διακομιστή/Ηλεκτρονικού Υπολογιστή/εκτυπωτή/ηλεκτρονικής συσκευής της εταιρείας σας. Παρέχεται πλήρης λίστα με τις προδιαγραφές όλων των συσκευών όπως επεξεργαστής, RAM, σκληρός δίσκος, λειτουργικό σύστημα, MS Office, κ.λπ. Επίσης, εξετάζονται οι διαδικασίες που ακολουθούν όλοι οι εργαζόμενοι κατά την καθημερινή τους λειτουργία χρησιμοποιώντας αυτές τις συσκευές. Το αποτέλεσμα της επισκόπησης αυτών των διαδικασιών θα είναι ροές εργασίας, εσωτερικές/εξωτερικές διεργασίες, ροή δεδομένων κ.λπ.
Η Έκθεση περιλαμβάνει την τρέχουσα κατάσταση όλων των συστημάτων πληροφορικής, τις διαδικασίες, τους κινδύνους και τις συστάσεις μας.
Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται, από ποιους χρήστες, πόσο συχνά, ποια επίπεδα πρόσβασης έχουν, πώς εισάγονται τα δεδομένα σε αυτές τις εφαρμογές, πώς και πού αποθηκεύονται τα δεδομένα από αυτές τις εφαρμογές κ.λπ. Αυτό το μέρος θα μας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσουμε την εργασία και τις ροές δεδομένων αφού θα κατανοήσουμε καλύτερα την επιχειρηματική σας λογική. Για παράδειγμα, πώς χειρίζεστε νέους/υπάρχοντες πελάτες, ποιες πληροφορίες διατηρείτε στα συστήματά σας και πώς αυτές οι πληροφορίες ανταλλάσσονται μεταξύ των τμημάτων. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το πώς (με ποιο λογισμικό) εκδίδετε τιμολόγια, ποιος εκδίδει τα τιμολόγια, ποιος παρέχει τις πληροφορίες για προσθήκη σε ένα τιμολόγιο κ.λπ.
Όλες οι συσκευές δικτύου ελέγχονται και παρέχεται ένα πλήρες διάγραμμα με τη θέση τους, τη διεύθυνση IP, κλπ. Χρησιμοποιώντας αυτό το διάγραμμα, θα μπορείτε να δείτε το τρέχον δίκτυό σας με τα πιθανά του ελαττώματα.
Παρέχεται ένα πλήρες διάγραμμα του δικτύου σας το οποίο περιλαμβάνει διακομιστές, εξοπλισμό δικτύου, εκτυπωτές, υπολογιστές, WiFi κ.λπ.
Ο Τεχνολογικός Χάρτης προτείνει σε ποια σημεία πρέπει να βασίζεται η Στρατηγική Πληροφορικής (IT strategy) σχετικά με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις και την επέκταση της εταιρείας.
Έλεγχος και τεκμηρίωση της ασφάλειας των τρεχουσών συσκευών δικτύου σας (Τείχη Προστασίας (Firewalls), Συστήματα Αποτροπής Εισβολής (IPS – Intrusion Prevention Systems), εάν υπάρχουν, antivirus, anti-spam, πολυπλοκότητα κωδικών πρόσβασης, επίπεδα πρόσβασης χρηστών στον διακομιστή αρχείων, τοποθεσία των διακομιστών (servers) στο γραφείο, κλπ.).